Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 4(16)-2009

Вернуться к номеру

Вельмишановні колеги!

Перед вами четверте число видання «Внутрішня медицина», в якому особлива увага приділяється проблемі ожиріння та супутньої патології, надруковані матеріали міжнародного освітнього курсу «Діагностика, лікування серцево-судинних захворювань та супутнього ожиріння», що проводила Європейська асоціація з вивчення ожиріння.

Пропонуємо вашій увазі новини конгресу Європейського товариства кардіологів (Барселона, 2009), а також Європейські рекомендації щодо ведення пацієнтів з інфекційним ендокардитом (2009).

У вас є можливість ознайомитися з патофізіологічними умовами виникнення ожиріння, особливостями раціонального харчування при ожирінні, прогностичною значимістю метаболічного синдрому для цукрового діабету 1-го типу, особливостями лікування цукрового діабету 2-го типу.

Продовжуючи наші традиції, пропонуємо вашій увазі навчальну програму «Основні константи внутрішнього середовища та функцій організму людини», завдяки якій ви можете ознайомитися з функціональними методами обстеження в кардіології, а саме холтерівським моніторуванням ЕКГ, визначенням варіабельності серцевого ритму, добовим моніторуванням АТ та їх місцем та значенням у кардіології.

Отже, сподіваємось, що ми виправдовуємо ваші надії щодо новизни, інформативності, наукового обгрунтування видання. Чекаємо від вас оглядових статей, клінічних випадків, матеріалів за результатами власних досліджень, рецензій.

З поглядом на подальшу співпрацю,

головний редактор, член-кореспондент АМН України, д.м.н., професор,
завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 Національного
медичного університету імені О.О. Богомольця
Василь Захарович НЕТЯЖЕНКО



Вернуться к номеру