Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineOncoGlobal

UkraineOncoGlobal

Газета «Новости медицины и фармации» 8(212) 2007

Вернуться к номеру

100% ефективність профілактики передракових уражень

Згідно із даними, представленими нещодавно на засіданні Американської асоціації з дослідження раку, вакцина-кандидат проти раку шийки матки Cervarix®, що розроблена компанією «ГлаксоСмітКляйн», продемонструвала 100% ефективність профілактики передракових уражень, викликаних онкогенними штамами 16 та 18 папіломавірусу, впродовж майже 5,5 років. Результати дослідження, проведеного в ході тривалого періоду подальшого спостереження, продемонстрували найдовший захист, що до цього часу спостерігався в будь-якому з клінічних випробувань вакцин для профілактики раку шийки матки.

Вакцина-кандидат проти раку шийки матки від компанії «ГлаксоСмітКляйн» також продемонструвала 68% ефективність попередження виникнення неоплазій (CIN2+), незалежно від штаму вірусу, що спричинив появу цієї неоплазії. Результати дослідження наводять докази того, що отриманий захист значно перевищує той, який можна було б очікувати від вакцини, розробленої тільки проти штамів 16 та 18.

Зокрема, під час дослідження було підтверджено, що для вакцини-кандидата також отримані додаткові попередні докази існування перехресного захисту від випадкової інфекції, викликаної онкогенним вірусом серотипів 45 та 31, який також тривав впродовж майже 5,5 року після вакцинації.

Крім цього, під час дослідження було з'ясовано, що вакцина-кандидат викликає імунну відповідь практично в 100 % жінок, які брали участь у дослідженні. Ця відповідь (як на вірус 16, так і 18 серотипу) зберігалася протягом більше ніж 5,5 років. Наприкінці періоду спостереження, що тривав 5,5 року, середній рівень антитіл проти штамів вірусу 16 та 18 був щонайменше в 11 разів вище за той, що спостерігається при інфікуванні природним шляхом. Це дуже важливо, оскільки низький рівень антитіл, що виникає при інфікуванні природним шляхом, не може забезпечити захист від інфекції, викликаної онкогенними штамами вірусу, у майбутньому.

Cervarix ®— запропонована торговельна назва на ринках країн, де очікується реєстрація препарату.

За матеріалами компанії ГСК



Вернуться к номеру