Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 2 (34) 2011

Вернуться к номеру

До 50-річчя Марини Володимирівни Власенко — завідуючої кафедрою ендокринології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова

Марина Володимирівна Власенко народилася 24 квітня 1961 року в сім’ї службовців у м. Вінниці. Із дитинства Марина Володимирівна мріяла стати лікарем і після закінчення школи вступила до Вінницького медичного інституту ім. М.І. Пирогова. Навчаючись у медичному інституті, М.В. Власенко була активним учасником та переможцем багатьох наукових конференцій молодих учених. Після закінчення з відзнакою в 1984 році Вінницького медичного інституту продовжила навчання в клінічній ординатурі на кафедрі ендокринології. Із перших днів роботи на кафедрі активно почала займатися науковою роботою під керівництвом відомого професора Б.О. Зелінського. Із серпня 1986 по грудень 1987 року, працюючи старшим лаборантом на кафедрі ендокринології, одночасно займалася лікувальною роботою й виконувала наукові дослідження. Упродовж трьох років (із грудня 1987 до 1990 р.) навчалася в очній аспірантурі на кафедрі ендокринології, успішно захистивши в 1990 році кандидатську дисертацію. Із 1991 року М.В. Власенко — асистент кафедри ендокринології з курсом післядипломної освіти, а з 1996 року — доцент кафедри ендокринології, а 2001 року обрана за конкурсом на посаду завідуючої кафедрою ендокринології з курсом післядипломної підготовки лікарів.

Нелегко очолювати та вести вперед кафедру ендокринології, яку очолював славетний професор Б.О. Зелінський, але Марина Володимирівна як здібна учениця підняла її рейтинг на вищий щабель.

У 2009 році М.В. Власенко захистила докторську дисертацію і здобула науковий ступінь доктора медичних наук.

М.В. Власенко — здібний педагог із новаторськими рисами, уміла вихователька студентської молоді, багато зусиль докладає для оптимізації методики проведення практичних занять, відробок, лекторській роботі. Марина Володимирівна є автором понад ста наукових праць, автором методичних розробок для лікарів, тестів для самоконтролю знань на державних іспитах та ліцензійному іспиті ФУЛ.

Марина Володимирівна активно допомагає органам охорони здоров’я, консультує хворих, чергує по санітарній авіації, впроваджує нові методики діагностики та лікування у Вінницькому обласному клінічному ендокринологічному диспансері.

М.В. Власенко бере участь у реферативних та науково-практичних конференціях обласного та державного рівня, є членом лікувально-консультативної комісії міста, членом президії Асоціації ендокринологів України, членом редакційної колегії «Міжнародного ендокринологічного журналу», має заслужений авторитет серед хворих та лікарів, її сонячна посмішка, доброта, порядність та людяність зігрівають серце кожній людині.

М.В. Власенко проводить активну громадську роботу на кафедрі, в університеті та в Україні. Неодноразово залучалася до роботи комісії МОЗ України з перевірки ендокринологічної служби регіонів, складання стандартів діагностики та лікування ендокринопатій. Марина Володимирівна нагороджена за сумлінну працю та високий професіоналізм грамотою Вінницької обласної державної адміністрації, Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України, листом подяки від МОЗ Молдови за значний внесок у розвиток ендокринологічної служби.


Редакційна колегія «Міжнародного ендокринологічного журналу», колектив кафедри ендокринології з курсом післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, колектив Вінницького обласного клінічного диспансеру, численні пацієнти, учні бажають чарівній, енергійній жінці-вченому Марині Володимирівні Власенко міцного здоров’я, творчої наснаги, втілення в життя всіх її задумів та мрій.



Вернуться к номеру