Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 2(2) 2005

Вернуться к номеру

Від редактора

Ось і настав Новий рік. Знов у нашій душі відроджується відчуття щастя, відчуття, яке родом з дитинства. Так буває з року в рік. Люди очікують дива в новорічну ніч, ніби ця ніч не така ж, як інші.

Вона й насправді не така, вона — особлива. Ми посміхаємося один одному й говоримо теплі слова. І здається, що всі побажання, які ми проголосимо цієї ночі, неодмінно збудуться. Що цікаво, вони справді збудуться — адже дива трапляються з тими, хто в них щиро вірить. «Хочеш бути щасливим — будь ним!» — говорили древні, і в цьому велика мудрість життя. Усі ми прагнемо щастя, і в новорічну ніч воно наповнює наші серця, ніби цілющий бальзам, відганяючи біль розчарувань і втрат.

Віра — найголовніша умова сповнення бажань. Але є й інші секрети. Новорічні побажання самому собі — це й самотерапія, і творчість. Насамперед слід озирнутися й у думках переглянути відеофільм, згадати все те, що відбулося в році минулому. При цьому варто пройтися обома сторонами вулиці — згадати все сумне і радісне, що було в минулому році, подякувати йому і тим людям, які були поруч. Тепер слід попрощатися з прожитим роком, і від усієї душі простити людей, які разом з вами творили ваш життєвий спектакль. Адже прощати — означає звільнювати внутрішній простір, готуючи місце для приходу нового. А цим новим може стати цікава робота, кохання, а навіть ви самі — такі, якими себе ще не знали. Третій крок: відкиньте безнадійні думки («Чи зможу я?», «Мені завжди не таланить», «А чи мені це потрібно?»). Заперечуючи власні бажання, ми не залишаємо собі шансу на те, щоб відчути радість життя. Тепер виберіть час і місце, де ви зможете побути наодинці з собою. Задумайте три бажання (що стосуються роботи, особистого життя і «вільної теми»), оцініть їх зі сторони, і вони обов''язково збудуться.

У році, що минає, доброго все ж було більше: адже ми постійно набували нового досвіду та знань, зустрічалися з цікавими людьми, знаходили нових друзів, раділи своїм і чужим успіхам. Новий рік завжди був і залишається для нас символом оновлення й радості, доброти та взаєморозуміння, дружби й любові.

Яким він буде, цей новий рік? Чи зрозуміє нарешті людство, що найцінніше на світі — це життя? Так давайте в новорічну ніч побажаємо один одному миру, щоб ми і численні покоління після нас могли зустрічати це чудове свято — Новий рік!

До нових зустрічей!

Із повагою,
головний редактор
«Міжнародного ендокринологічного журналу»
професор Володимир Іванович Паньків


Список литературы



Вернуться к номеру