Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 21-22 (393-394) 2011

Вернуться к номеру

…I щоб усе життя — як свято!

Ось і набуває логічного завершення ще один календарний рік. У грудневому повітрі — ялинковий аромат, на міських площах і вулицях — різнокольорова ілюмінація, на екранах телевізорів — більше оптимізму, а в  думках багатьох із нас — привітання, подарунки та святкове меню. Ми з посмішкою згадуємо минулі свята і щиро віримо: цієї новорічної ночі теж неодмінно буде весело, яскраво,  смачно, незабутньо…

***

Так, свята — це, як правило, приємно та весело, але відомо: майже кожне правило має виняток… Хтось не впорався з бажанням покуштувати геть усі численні страви, хтось — напої…  І тоді побажання доброго ранку вже сприймається як знущання. Ще б пак: з самої ночі — печія, вранці — сухість у роті, нудота, відсутність апетиту, тремтіння в руках, нестерпний головний біль... Все це означає, що, по-перше, вечір занадто вдався, а по-друге — треба з усім  цим щось негайно робити, бо життя втрачає будь-який сенс.

 Отже, готуймося! Незабаром на наш організм чекають важкі випробування.

 

Гастромакс —  печії не буде!

Рідко хто може втриматися від спокуси спробувати якомога більше смачних страв під час святкового застілля: на ласий кусочок знайдеться куточок. На жаль, задоволення від «гастрономічних радощів» триває значно менше, ніж неприємні наслідки, зокрема печія — відчуття печіння за грудиною та/або під грудьми, що може виникати внаслідок вживання продуктів із високим вмістом тваринних жирів, шоколаду, кави, томатів, цитрусових, гострих соусів та приправ, мучних виробів, алкоголю, а також куріння. Та яке ж там уже свято! У такий момент допоможе ГАСТРОМАКС. Препарат  ГАСТРОМАКС дозволяє самому вирішувати: бути чи не бути печії! Адже напередодні застілля прийом однієї таблетки ГАСТРОМАКСу дозволяє уникнути печії незалежно від обраного меню. Цей препарат усуває симптоми, що викликані підвищеною кислотністю шлункового соку, у тому числі й печії.

Для запобігання передбачуваного виникнення печії до складу  ГАСТРОМАКСу включено фамотидин, що забезпечує тривалий антисекреторний ефект. Клінічний ефект настає за 1 годину після прийому фамотидину, а тривалість його дії становить  приблизно 10–12 годин.

До складу ГАСТРОМАКСу входять 2 антацидних компоненти, які є нейтралізаторами шлункової кислотності — карбонат кальцію в дозі  800 мг та гідроксид магнію в дозі 165 мг. Гідроксид магнію взаємодіє з соляною кислотою, справляючи виражену, але короткочасну дію, а карбонат кальцію дає більш тривалий нейтралізуючий ефект для забезпечення швидкої допомоги при печії.

ГАСТРОМАКС випускається у формі жувальних таблеток з приємним м’ятним смаком, які зручно носити з собою та приймати в будь-якій ситуації для профілактики передбачуваної печії та для екстреної допомоги при появі неприємних симптомів, що виникли зненацька, — треба просто розжувати та проковтнути 1 таблетку. Компонент таблетки ГАСТРОМАКС фамотидин має тривалу антацидну дію і дозволяє запобігти передбачуваній печії та її повторній появі, для чого достатньо прийняти 2 таблетки на добу.

 

ОРНІТОКС проти «синдрому  недоброго ранку»

Відомо, що в невеликій кількості алкоголь здатен піднімати настрій, знімати емоційне навантаження, скасовувати психологічні бар’єри. Недарма в народі кажуть: як ковбаса та чарка, то минеться сварка!   Але ж більше алкоголю ще не означає більше свята. Тому кожному треба визначити свої сили, щоб не нашкодити ані собі, ані близьким. Отже, їжте, пийте, та міру розумійте!

Але якщо все вже сталося… Якщо для декого дозвілля не обійшлося без похмілля (ну буває таке в житті!)… Тоді для полегшення стану перш за все треба відкинути пораду випити вранці знову, бо «процес» може затягнутися надовго. Відновити водно-сольовий баланс традиційно допоможе огірковий або капустяний розсіл, хлібний квас, лужна негазована мінеральна вода. Доречною буде тарілка гарячого бульйону.

Але є речі більш дієві та надійні. Наприклад, препарат ОРНІТОКС.  Поєднуючи у своєму складі  амінокислоти L-орнітин і  L-аспартат,  ОРНІТОКС справляє детоксикаційну та гепатопротекторну дію.

Виведення алкоголю та продуктів його розпаду з організму (біохімічну детоксикацію) забезпечать L-орнітин та L-аспартат у складі ОРНІТОКСу. 

ОРНІТОКС забезпечить організм необхідною енергією, включаючись у цикл Кребса. Відновлення оперативної діяльності мозку забезпечується енергоємними речовинами — глюкозою та фруктозою, що утворюються із сахарози в складі ОРНІТОКСу. Відновити вод­ний баланс організму дозволяє форма гранул ОРНІТОКСу для приготування розчину.

Завжди мати пакетик ОРНІТОКСу під рукою означає, що в разі потреби ви швидко можете використати його за призначенням.

…Лічені години залишилися до Нового року. Ми щиро віримо, що там, попереду, — нове життя: нові зустрічі,  нові звершення, нові перемоги.  Нехай перемоги  будуть значними, звершення — творчими, друзі — вірними!  Нехай все життя буде як бажане свято, а кожен день починається з приємного доброго ранку!



Вернуться к номеру