Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 9 (415) 2012

Вернуться к номеру

Небулайзер: соціальний проект по боротьбі з загостреннями обструктивних захворювань дихальних шляхів 24 травня 2012, м. Київ

24 травня 2012 року в Національному інституті фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського відбулася прес-конференція на тему: «Небулайзер: соціальний проект по боротьбі з загостреннями ­обструктивних захворювань дихальних шляхів». На заході провідні фахівці-пульмонологи, а також представники та партнери соціальної програми обговорили важливі питання щодо впровадження ­небулайзерної терапії та поширення інформації про дану іні­ціативу.

Проект «Небулайзер» спрямований на покращення якості лікування захворювань легенів шляхом сприяння впровадженню небулайзерної терапії у лікувальну практику та підвищення рівня знань про правила її застосування та ефективність.

Проект має велике соціальне значення, враховуючи те, що ситуація щодо туберкульозу та захворювань легень в Україні досить складна і навіть вийшла за рамки медичної проблеми на рівень державний.

Юрій Іванович Фещенко, президент Асоціації фтизіатрів і пульмонологів України, прокоментував: «Наразі захворювання легень та дихальних шляхів серед населення України надзвичайно розповсюджені. Сьогодні найбільш дієвим методом лікування загострень бронхіальної астми та хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ) є небулайзерна терапія. Але, на жаль, рівень забезпеченості лікувальних закладів України інгаляційними апаратами небулайзерної терапії є недостатнім. Усвідомлюючи цю проблему, Асоціація фтизіатрів і пульмонологів України ініціювала проект «Небулайзер», до реалізації якого долучилися компанії «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» та «Інтернешнл Медікл Еквіпмент».

«Небулайзер є надійним інгалятором, який забезпечує найефективніше надходження ліків у дихальні шляхи при загостренні бронхіальної астми та ХОЗЛ. Основними заходами, спрямованими на досягнення мети проекту, є забезпечення небулайзерними інгаляторами лікувально-профілактичних установ, а також організація та проведення семінарів для лікарів на тему застосування небулайзерної терапії на практиці», — повідомив Сергій Вікторович Мозговий, керівник відділу продажів компанії «Інтернешнл Медікл Еквіпмент», офіційного дистриб’ютора OMRON в Україні.

На даному етапі проекту «Небулайзер» лікувальним закладам України вже було надано 210 небулайзерних інгаляторів та проведено близько 70 освітніх заходів для лікарів.

«Проект «Небулайзер» має великий потенціал підвищити ефективність боротьби із загостреннями обструктивних захворювань дихальних шляхів серед населення. «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» з радістю бере участь у такій важливій ініціативі, — додав Олександр Юхимович Марков, медичний директор «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна». — Загалом компанія вже багато років реалізовує соціальні проекти для підтримки людей із захворюваннями дихальних шляхів. Однією з таких ініціатив є програма «Оранж Кард», завдяки якій сучасні лікарські засоби для терапії бронхіальної астми та ХОЗЛ стали значно більш доступними для пацієнтів України».

На завершення прес-конференції учасники підкреслили, що проект «Небулайзер» є відкритим і будь-яка інша компанія або приватна особа може приєднатися до ініціативи і зробити свій внесок у впровадження небулайзерної терапії у практику лікування в Україні.



Вернуться к номеру