Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 16 (426) 2012

Вернуться к номеру

Стартувала всеукраїнська акція «Стоп інсульт 2012»

26 вересня 2012 року відбулася прес-конференція, присвячена старту всеукраїнської акції «Стоп інсульт 2012», організованої Всеукраїнською громадською організа­цією «Українська асоціація боротьби з інсультом» за підтримки фармацевтичної компанії Nycomed: a Takeda Company. Акція проходить уже четвертий рік поспіль і являє собою серію заходів, метою яких є актуалізація проблеми поширення серцево-судинних захворювань, а також інформування українців про фактори ризику розвитку інсульту.

«Ми живемо в той час, коли інсульт є однією з основних причин смертності населення. З 16 мільйонів інсультів на планеті що­річно — 6 млн смертей. За прогнозами ВООЗ, до 2030 року ця цифра може досягти 23 млн. Україна належить до тих країн, де кількість інсультів вище, ніж середній показник у Європі. Так, за 2011 рік у нас в країні 106,5 тис. людей перенесли інсульт і 39,5 тис. з них померли. Тільки 10 % повертаються до роботи, 20 % потребують сторонньої допомоги, у 30 % розвивається порушення пам’яті та уваги. Це проблема, яка має велике соціально-економічне значення», — підкреслила на прес-конференції доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Тамара Сергіївна Міщенко.

Починаючи з 3 жовтня 2012 року, на головних площах шести міст України (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Харків і Луганськ) всім охочим буде надана можливість отримати консультацію одразу чотирьох фахівців: терапевта, невролога, ендокринолога й дієтолога. Крім цього, всі охочі зможуть виміряти артеріальний тиск, а також дізнатися про свій рівень холестерину в крові.

«Профілактичні просвітницькі заходи щодо запобігання розвитку інсульту — ключовий елемент у роботі зі зниження кількості нових випадків інсульту. Ми впевнені, що наполеглива роз’яснювальна робота серед українців, плідна співпраця із засобами масової інформації мають вплинути на громадськість і сформувати свідоме ставлення людей до свого здоров’я», — зазначив президент Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом» Микола Єфремович Поліщук.

Цього року ініціативу за здоровий спосіб життя підтримав народний артист України, почесний професор Національного університету культури і мистецтв, член Національної спілки хореографів України Григорій Миколайович Чапкіс. Так, у Києві 13 жовт­ня 2012 року всі охочі зможуть взяти участь у безкоштовному майстер-класі відомого танцмейстера нашої країни.

«Як виробник препаратів, що призначаються при реабілітації після інсульту, ми добре знаємо реальний масштаб загрози поширення серцево-судинних захворювань, — говорить Євген Едуардович Заїка, керівник компанії Nycomed: a Takeda Company в Україні. — Свою соціальну відповідальність ми бачимо в тому, щоб максимальна кількість людей була поін­формована щодо факторів ризику і можливостей уникнути розвитку інсульту».

За додатковою інформацією,
будь ласка, звертайтесь до
Облакевич Наталії, спеціаліста зі зв’язків із громадськістю
Nycomed: a Takeda Company в Україні

Тел. (380) 44 390-09-09

Факс (380) 44 390-29-29



Вернуться к номеру