Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 8 (456) 2013

Вернуться к номеру

Україна та Індія обговорили питання підготовки кадрів для фармацевтичної галузі країн

Представники України та Індії обговорили технічну базу для розвитку кадрового потенціалу та підготовки кадрів у галузі фармацевтики. Таке обговорення відбулося в рамках засідання робочої групи з питань фармацевтики під егідою Міжурядової українсько­індійської комісії з торговельної, економічної, наукової, технічної, промислової й культурної спів­праці.

Індійська сторона зазначила, що Національний інститут фармацевтичної освіти та досліджень (NIPER) у Мохалі, Чандігарх, є одним із провідних індійських вищих навчальних закладів у галузі фармацевтики. Також вони поінформували, що урядом Індії було відкрито ще шість інших аналогічних інститутів. Індійська сторона запропонувала Голові Державної служби України з лікарських засобів Соловйову О.С. включити до програми майбутнього візиту відвідування NIPER у Мохалі.

Українська сторона поінформувала, що Україна має єдиний у Європі Національний фармацевтичний університет зі значним науково­дослідницьким потенціалом та ще 13 фармацевтичних факультетів у медичних університетах по всій Україні, що працюють понад 50 років.

Голова Держлікслужби України запросив індійських колег відвідати Державний навчальний центр із належної виробничої/дистриб’юторської практики під час наступного засідання спільної робочої групи в Україні та розглянути можливість навчання індійських представників у Державному навчальному центрі. Індійська сторона погодилася на цю пропозицію.

Сторони погодилися розглянути можливості обміну студентами­фармацевтами та науковими дослідниками.



Вернуться к номеру