Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 16 (510) 2014

Вернуться к номеру

Інновації для медицини на виставці «Охорона здоров’я 2014»

Статья опубликована на с. 21 (Укр.)

З 30 вересня по 2 жовтня в Києві відбулась 23-тя Міжнародна медична виставка «Охорона здоров’я».

Базову експозицію цього року становили інноваційні методи лікування та сучасні технології для хірургії та онкології, новинки фармацевтичного бізнесу та ефективне управління клінікою. В експозиції взяли участь майже 200 компаній з 12 країн: України, Бельгії, Білорусі, Індії, Італії, Казахстану, Китаю, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Туреччини. Вперше у виставці була представлена велика делегація виробників фармацевтичної та медичної продукції з Індії — 20 компаній.

Співорганізатор виставки — Міністерство охорони здоров’я України.

Партнери виставки — Національна академія медичних наук, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, Інститут очних хвороб та тканинної терапії ім. В.П. Філатова, Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України, Всесвітня асоціація медичного туризму GHTC, Українська асоціація медичного туризму та багато інших виступили організаторами більше ніж 20 професійних заходів для різних фахівців медичної галузі.


В офіціальній церемонії відкриття виставки взяли участь заступник міністра охорони здоров’я України Наталя Лісневська, офіційний радник віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича — Іван Сорока, головний вчений секретар, член-кореспондент НАМН Володимир Міхнев, ректор академії ім. П.Л. Шупика Юрій Вороненко, посол Індії в Україні Раджів Кумар Чандер, голова правління Всесвітньої асоціації медичного туризму Емін Чакмак та інші.

Польова хірургія

Особливого значення на тлі сьогодення набули розділи «Медицина катастроф» та «Медика», спеціальна експозиція «Інновації в медицині».

Постійний учасник виставки НПО «Практика» цього року представив не тільки автомобілі швидкої допомоги та реанімобілі, але й модульну операційну для польового шпиталю, переобладнану зі стандартного контейнера. У будь-який момент її можна перевезти на платформі тягача. «Практика» вже переобладнала та передала до зони АТО 16 броньованих автомобілів, у тому числі санітарних, з них 14 — цілком за власний кошт. Ще 16 броньовиків після дообладнання найближчим часом буде відправлено підрозділам МО та МВС.

У зоні АТО нині відбуваються справжні польові випробування асептичного медичного клею сульфакрилат. Це унікальна хірургічна клейова композиція для з’єднання м’яких тканин живого організму з антибактеріальними та протизапальними властивостями, яка поєднує якості міцності й еластичності та має високий гемостатичний ефект. У компанії «Дентаум» розповіли, що польові хірурги підтверджують ефективність використання інноваційної розробки українських вчених для зниження крововтрати при поверхневих пораненнях, а в поєднанні з гемостатичною губкою можна збільшити гомеостаз та створити гомеостатичну пробку також у глибоких ранах. Сульфакрилат також дозволяє уповільнити кровотечу для доставки в лікарню чи операційну; після обробки пошкоджених внутрішніх органів сульфакрилатом можна мінімізувати крововтрату та ризик запалення при операціях «у полі».

Компанії ДЕВЦ «Олімп» та «Голніт» — відомі вітчизняні виробники атравматичного шовного стерильного матеріалу, голок, кетгуту, ниток, що використовуються в пластичній хірургії, офтальмології, мікрохірургії, дитячій хірургії, акушерстві та гінекології, кардіохірургії. «Наше виробництво сконцентроване в Україні, тому ми можемо собі дозволити зберегти цінову політику в гривні», — підкреслив представник «Олімпу».

Ортопедія, реабілітація та протезування пацієнтів

Обладнання та меблі для реабілітації представили на виставці компанії VZ Trading та «ОСД Східна Європа», національні дистриб’ютори та офіційні імпортери ортопедичних виробів та засобів реабілітації.

Було презентоване багатофункціональне трисекційне медичне ліжко Invacare (Німеччина) із пультом, який допомагає пацієнту власноруч змінювати висоту та позицію ліжка. Протипролежневий матрац Eurocare Eazyflow 250 (Бельгія) допоможе скорішому одужанню та реабілітації лежачих хворих.

На наступному етапі пацієнту можна запропонувати крісла та інвалідні візки Invacare: активні механічні — легкі та маневрені, складані, для спортсменів та сильних чоловіків; пасивні електричні, розбірні Bora та Fox.

Серед іншого представлені бренди OSD™ (Італія), ROHO (США), Progeo (Італія), SANO (Австрія), Alu Rehab (Норвегія) та багато інших.

Все для екстреної кардіохірургії та кардіології

У рамках наукової програми виставки був представлений Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцевих катастроф». Ініціатори та організатори проекту — МОЗ України, НАМН України, Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та Асоціація серцево-судинних хірургів України.

Звичайно, великий розділ експозиції був присвячений саме кардіології та хірургії.

Так, серед новинок на стенді офіційного імпортера Toshiba компанії УМТ+ були представлені ультразвукові апарати експертного класу: Aplio 400 та Xario 200 — ідеальне рішення для клінік із великою кількістю пацієнтів, а також портативний ультразвуковий сканер Viamo.

Компанія «Мед Ексім» представила MyLab ClassC від Esaote — експертну ультразвукову систему нового покоління з можливістю контрастної візуалізації. Компактні кардіографи Esaote здатні працювати 3–4 години завдяки посиленій батареї. «Компанія Esaote постачає 48 видів датчиків для кожної системи під завдання різного класу складності, для пацієнтів різного віку», — нагадує Роман Андрієць, керівник відділу маркетингу компанії «Мед Ексім».

Автоматичний зовнішній дефібрилятор із голосовими підказками Saver One від А.М.І. Italia допоможе зорієнтуватись в екстремальній ситуації, адже рання дефібриляція стає запорукою успіху реанімації, у тому числі в дитячій кардіології.

Компанія «Імеск» представила багатофункціональний комплекс експертного рівня ECGpro — сучасне рішення для електрокардіографії та амбулаторного моніторування пацієнтів (холтер-ЕКГ та АТ, ЕКГ спокою та навантаження та модуль керування даними). Сьогодні кардіомонітори ECGpro використовуються в перинатальних відділеннях клініки «Ісіда» та в НПМЦ дитячої кардіології та кардіохірургії Іллі Ємця. Наймолодшому пацієнту, якому проведено моніторування, було 5 годин.

Холтерівські монітори також представила компанія ICS-Tech. Один із них — це монітор електрокардіосигналів добовий SDM3. Він компактний та легкий — 30 г, має 3 канали реєстрації, єднається з комп’ютером через Bluetooth під Android.

НВФ «Діагностичні системи» (Харків) презентувала на виставці наступне покоління мобільного кардіографічного обладнання на базі мереж мобільного зв’язку та WEBу. Мобільний електрокардіограф BeeW та мобільна кардіосистема Beecardia дозволяє лікарю віддалено спостерігати за станом пацієнта за Wi-Fi з планшета чи ноутбука, заряджається через USB. Наразі система проходить клінічні випробування в санаторії «Конча-Заспа».

Компактний електрокардіограф нового покоління був на стенді компанії «Міда», вітчизняного виробника діагностичної техніки для кардіології, пульмонології та терапії, приладів для кардіографії, ультразвукових досліджень, спірографії, холтерівського моніторингу.

Фармацевтична компанія Samarth Lifesciences (Індія) тільки виходить на ринок України, наразі її препарати проходять реєстрацію та ліцензування у МОЗ, каже директор із розвитку міжнародного бізнесу компанії Авінаш Шеджал. Компанія є виробником ін’єкційних препаратів для інтенсивної терапії, зокрема для кардіохірургії. Компанія починає виробництво в США, має партнерське виробництво в Малайзії.

Дилерів і дистриб’юторів в Україні шукала компанія Zeal Medical, постачальник обладнання для інтенсивної терапії новонароджених, та виробники високоточного діагностичного та кардіологічного обладнання Allengers Medical Systems і Komega Impex.

Спеціально для нейрохірургів розроблено мобільний рентген-апарат С-дуга, що забезпечує якісну візуалізацію анатомічної ділянки чи інструмента протягом ендоскопічної чи нейрохірургічної операції. Магнітно-резонансний томограф G-scan для вертикальних знімків, що не потребує горизонтального положення пацієнта, корисний для вертеброневрологів — він дозволяє зробити знімок хребта з природним ваговим навантаженням та побачити міжхребцеві диски у природному стані

Онкодіагностика

Фірма «Радмір», лауреат цьогорічної Державної премії України за роботу «Прилади і способи для діагностики та магнітної нанотерапії раку», презентувала на виставці унікальний УЗД-апарат Ultima Pa Expert. Це перший український УЗД-апарат із якістю візуалізації та технічними характеристиками кращих світових аналогів. Харків’яни реалізували революційний режим, що дозволяє візуалізувати і кількісно оцінювати жорсткість тканин, виявляючи онкопатології.

Унікальний комплекс для раннього діагностування онкопатологій Luven Diagnostic презентувала компанія Luven Medical. Метод розроблено кафедрою генетики та цитології Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна на основі концепції регуляції генної активності. На основі зскрібка з внутрішнього боку щоки лаборант зробить кілька знімків проби мікроскопом. За 15–20 хвилин комп’ютерної обробки готові результати тесту виявлення та локалізації онкопатології (вірогідність до 96 %).

Комплексні рішення для біопсії кісткового мозку і м’яких тканин презентувала індійська компанія Medsurge Ind.

Інновації в науковій програмі

Наукові розробки інститутів НАМН та НМАПО ім. П.Л. Шупика становили основу великої багатопрофільної конференції «Інноваційні технології в діагностиці та лікуванні». Теми конференцій призначені онкологам, хірургам, ендокринологам, гінекологам, кардіологам, мамологам, отоларингологам, офтальмологам, акушерам-гінекологам, нейрохірургам. «Сучасні методи неінвазивної вентиляції легенів» — тема семінару, організованого ВГО «Українська асоціація медицини сну» спільно з НПМЦ «УкрТелеМед».

Виставка «Охорона здоров’я» є головним місцем зустрічі лікарів, виробників сучасного обладнання, представників медичного бізнесу. Це оптимальний спосіб для ознайомлення з найсучаснішими досягненнями медичної науки та технологій, підвищення рівня знань кожного медичного робітники про новітні розробки, які вже доступні в Україні.

Наступна, 24-та Міжнародна медична виставка «Охорона здоров’я» відбудеться з 29 вересня по 1 жовтня 2015 року.

Організатори виставки — компанії ДП «Прем’єр Експо» (Україна), ITE Group Plc. (Великобританія). Організатори виставки — компанії ДП «Прем’єр Експо» (Україна), ITE Group Plc. (Великобританія). Співорганізатор — Міністерство охорони здоров’я України. Виставку офіційно підтримують Кабінет Міністрів України, профільний комітет Верховної Ради України, Національна академія медичних наук України та Київська міська державна адміністрація.

Більше інформації на сайті http://www.publichealth.com.ua/.



Вернуться к номеру