Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 8 (539) 2015

Вернуться к номеру

ТОВ «Такеда Україна» підтверджує статус препарату Актовегін як лікарського засобу, який було зареєстровано у повній відповідності до чинного законодавства України

Статья опубликована на с. 19 (Укр.)


17 червня 2015 р., м. Київ. У відповідь на необґрунтовані звинувачення щодо правомірно–сті реєстрації препарату Актовегін як лікарського засобу відбулася прес–конференція ТОВ «Такеда Україна» із залученням провідних фахівців медичної галузі.


Під час прес–конференції компанія наголосила на наступному:

- Актовегін — це рецептурний препарат, що вже понад 26 років зареєстрований в Україні як лікарський засіб. Ефективність та профіль безпеки препарату Актовегін підтверджуються його багаторічним використанням у лікуванні мільйонів пацієнтів по всьому світу. Актовегін зареєстрований як рецептурний лікарський засіб у 21 країні світу.

- Актовегін було зареєстровано у повній відповідності до чинного законодавства України. Перша державна реєстрація препарату Актовегін як лікарського засобу була здійснена Міністерством охорони здоров’я СРСР у 1989 році, і з того часу реєстраційний статус перевірявся та підтверджувався кожні 5 років шляхом державної перереєстрації Міністерством охорони здоров’я України.

Актовегін має офіційно схвалені лікарські форми використання — розчин для внутрішньом’язових та внутрішньовенних ін’єкцій, а також таблетки. Цей лікарській засіб призначається для лікування пацієнтів із тяжкими, потенційно небезпечними для життя захворюваннями та такими, що можуть призвести до інвалідності. Актовегін сприяє управлінню ризиками, пов’язаними з діабетом, інсультом та серцево–судинними розладами, що потребують комплексних терапевтичних рішень.

Наталія Заго, директор компанії «Такеда Україна», зазначила: «У своїй діяльності «Такеда» чітко дотримується найвищих етичних принципів, стандартів якості та правових норм. Це стосується і статусу реєстрації препарату Актовегін як лікарського засобу в Україні. Ми будемо активно відстоювати свою позицію у повній співпраці з відповідними державними органами. Використовуючи свої можливості світового рівня та вітчизняний досвід, компанія «Такеда» й надалі буде задовольняти потребу пацієнтів у лікарських засобах, що покращують якість життя».

Євген Педаченко, віце–президент Все–світньої федерації нейрохірургічних товариств, академік Національної академії медичних наук України, професор, зауважив: «Актовегін є невід’ємним лікарським засобом у лікуванні хронічних та небезпечних для життя захворювань. Клінічний досвід свідчить про ефективність Актовегіну у хворих із діабетичною полінейропатією. Численні вітчизняні та зарубіжні дослідження доводять дієвість Актовегіну у пацієнтів із когнітивними порушеннями. Застосування Актовегіну порівняно з плацебо демонструє значні покращення когнітивної функції та якості життя в цілому».

Ефективність і профіль безпеки лікарського засобу Актовегін підтверджено даними багатьох наукових досліджень, з результатами деяких із них можна ознайомитися на офіційному сайті Американської медичної бібліотеки — http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

Актовегін виготовляється в Австрії й проходить фінальний процес вторинного пакування та контролю якості на ліцен–зованих виробничих потужно–стях в Україні. Дотримання вимог Good Manufacturing Practice (GMP) регулярно перевіряється контролюючими органами ЄС та України.

Про Takeda

- Штаб–квартира Takeda розташована в місті Осака, Японія. Takeda є глобальною фармацевтичною науково–дослідною компанією.

- Як найбільша фармацевтична компанія Японії та один з лідерів глобального ринку, Takeda, використовуючи інновації в медицині, прагне покращити здоров’я та якість життя людей по всьому світу.

Takeda в Україні

- ТОВ «Такеда Україна» є офіційним представником всесвітньо відомої фармацевтичної компанії Takeda Pharmaceutical Company Limited.

- Головний офіс «Такеда Україна» розташований у м. Києві.

- Компанія провадить свою діяльність на території України протягом останніх 20 років і налічує близько 300 співробітників.

- «Такеда Україна» фокусує свої зусилля в лікуванні кардіологічних, неврологічних, гастроентерологічних захворювань, обміну речовин, а також у терапії запальних та онкологічних захворювань.

- Компанія тричі визнавалась «Кращим роботодавцем», востаннє — у 2014 році, та має різноманітні нагороди, пов’язані з її препаратами, досягненнями у менеджменті та корпоративній соціальній відповідальності.

 

Більш детальну інформацію

про «Такеда Україна» можна знайти

на сайті www.takeda.ua

 



Вернуться к номеру