Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 1(232) 2008

Вернуться к номеру

Голова держави присвоїв ректору Донецького медуніверситету Валерію Казакову звання Героя України

Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України з врученням ордена Держави ректору Донецького національного медичного університету ім. М. Горького, доктору медичних наук, академіку АМН Валерію Казакову.

В.М. Казаков удостоєний цієї нагороди за видатні особисті заслуги перед Україною в розвитку охорони здоров'я, підготовку висококваліфікованих медичних кадрів й багаторічну плідну наукову й педагогічну діяльність.

Валерій Миколайович Казаков, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки й техніки України, академік Академії медичних наук України, член Президії Академії медичних наук України, член Комітету з присудження Державних премій України — видатний вчений-нейрофізіолог зі світовим ім'ям, талановитий педагог, лектор та відомий в Україні та СНД діяч у галузі організації вищої медичної освіти в Україні, завідувач кафедри фізіології Донецького національного медичного університету ім. М. Горького.

Валерій Миколайович Казаков — гордість молодої української держави, людина унікальна, досконала в усьому, природжений лідер, здатний змінити життя та уявлення кожного, надихнути силою та енергією, викликати спрагу діяльності та іскру творчості, досягнути вершин і пізнати мудрість людських стосунків.

Усе своє життя Валерій Миколайович Казаков присвятив шляхетній справі служіння людині, боротьбі за здоров'я людей, вихованню молодого покоління.

Блискучий ум, неймовірна працездатність, яскравий талант ученого, організатора дозволили Валерію Миколайовичу Казакову стати успішною людиною в Україні, що змінила існуючі застарілі уявлення про систему вищої медичної освіти. Валерій Миколайович Казаков створив принципово нову оригінальну систему програмно-цільового управління якістю підготовки фахівців у вищих навчальних медичних закладах, яка спрямована на досягнення кінцевої мети: опанування професійною діяльністю на європейському рівні.

Валерій Миколайович Казаков стоїть біля джерел створення сучасної системи стандартизованої оцінки знань студентів — ліцензійних інтегрованих іспитів, що надалі була успішно впроваджена в усіх медичних вузах України.

Завдяки невичерпній творчій енергії Валерія Михайловича Казакова, його наполегливості в досягненні мети, вмінню мислити стратегічно, по-державному Донецький медичний університет ім. М. Горького по праву здобув статус національного.

Валерія Миколайовича Казакова відрізняє постійне прагнення до знань, до самовдосконалення, намагання завжди бути в авангарді сучасної науки, не зупинятися на досягнутому. Все це є яскравим прикладом, взірцем для молодих науковців. Наукові праці Валерія Миколайовича Казакова відзначає глибина дослідження, сучасність міркувань, оригінальність ідей, досконалість висновків, фундаментальність концепцій. Наукові відкриття Валерія Миколайовича Казакова покладені в основу багатьох подальших досліджень сучасних вчених України та СНД різних спеціальностей, вони стали загальноприйнятими в фізіології центральної нервової системи, справили великий вплив на розвиток медицини та педагогіки.

Валерій Миколайович Казаков є провідним спеціалістом серед сучасних нейрофізіологів нашої країни й практично єдиним в Україні, хто, вивчаючи діяльність центральної нервової системи, розкриває механізми взаємодії в мозку на системному рівні, у цілісному організмі, що є унікальним не тільки в Україні, а й у світі.

Вміння передбачати, прекрасно розбиратися в людях, бути завжди на крок попереду інших дозволило Валерію Миколайовичу Казакову створити наукову школу фізіологів Донбасу, що відома в Україні та поза її межами як авторитетний науковий центр, де використовуються найсучасніші методи клініко-експериментальних досліджень. Учні Валерія Миколайовича Казакова очолюють самостійні наукові напрямки кафедри, вивчають різні аспекти фізіології центральної нервової системи.

Бажаємо й надалі Валерію Миколайовичу Казакову творчих успіхів, натхнення, нових відкриттів у науці, високих досягнень у організаційній роботі, здоров'я та щастя в сім'ї, пошани та поваги серед вірних друзів та числених учнів.



Вернуться к номеру