Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 16 (635) 2017

Вернуться к номеру

Пацієнтоорієнтований підхід як традиція: 10-та річниця соціальної акції «Зупинимо інсульт разом»


Резюме

Наприкінці 2017 року «Такеда Україна» вже вдесяте провела щорічну всеукраїнську соціальну акцію «Зупинимо інсульт разом». Жителі 6 міст України мали можливість визначити свій власний ризик розвитку інсульту: безкоштовно всім охочим вимірювали рівень глюкози в крові, артеріальний тиск, визначали наявність надлишкової ваги, а також оцінювали інші фактори ризику розвитку інсульту, після чого лікарі надавали консультацію.

Інсульт є однією з найактуальніших медичних проблем в Україні. Щогодини інсульт трапляється в 11 українців, і приблизно в 3 випадках із 9 він призводить до смерті1. У середньому ж протягом 5 років після інсульту виживає не більше ніж 55  % хворих2.
«Рівень захворюваності на інсульт в Україні є одним з найвищих у Європі3 і становить близько 100 тис. випадків на рік. Смертність наших співгромадян від інсульту, на жаль, також перевищує відповідний середній показник у європейських країнах. Така статистика говорить про те, що інсульт — актуальна медична проблема, а проект «Зупинимо інсульт разом» — важлива, соціально необхідна ініціатива для українців», — прокоментував Олександр Марков, директор з медичних та регуляторних питань.
Турбуючись про якість життя та стан здоров’я пацієнтів, «Такеда Україна», як компанія з високим рівнем соціальної відповідальності, вже 10 років поспіль реалізує проект «Зупинимо інсульт разом». Його метою є підвищення обізнаності українців щодо інсульту та визначення в них персонального ризику розвитку даного захворювання.
Цього року під час проведення соціальної акції в містах Одесі, Харкові, Тернополі, Полтаві, Сєверодонецьку, Краматорську кваліфікованим фахівцям вдалось обстежити понад 700 пересічних українців, а також провести опитування понад 1600 людей. Аналіз отриманих даних дав такі результати:
► у кожного другого обстеженого визначався підвищений артеріальний тиск;
► кожен четвертий опитуваний не знав, що таке інсульт та які фактори підвищують ризик його розвитку;
► майже в половини опитаних найближчі родичі стикалися з проблемою інсульту.
Запобігти інсульту легше, ніж долати його наслідки. Компанія «Такеда Україна» завдяки соціальному проекту «Зупинимо інсульт разом» привертає увагу громадськості до проблеми інсульту, підвищує рівень обізнаності населення щодо факторів ризику його розвитку та першочергових дій, що можуть допомогти людині, у якої щойно стався інсульт.
UA/TAK/1217/0055 

1 Статистика МОЗ України 2015. Дані наведено Т.С. Міщенко в доповіді на Сьомому науково-освітньому форумі «Академія інсульту», Київ, 9–10.11.2017.
2 Базеко Н.П., Алексеєнко Ю.В. Инсульт: программа возврата к активной жизни. — М., 2004.
3 The Burden of Stroke in Europe. — https://www.stroke.org.uk/sites/default/files/theburdenofstrokeineuropereport.pdf

Про Takeda

► Takeda є глобальною фармацевтичною науково-дослідною компанією, що має представництва в понад 70 країнах світу: в Японії, США, Європі, Латинській Америці, Африці, на Близькому Сході та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
► Штаб-квартира Takeda розташована в місті Осака, Японія.
► Історія компанії Takeda налічує більше ніж 235 років.
► Фармацевтична продукція Takeda продається в понад 100 країнах світу.
► Як найбільша фармацевтична компанія Японії та один із лідерів глобального ринку, Takeda, використовуючи інновації в галузі медицини, прагне покращити здоров’я та якість життя людей по всьому світу.
Більш детальну інформацію про Takeda можна знайти на сайті www.takeda.com.

Takeda в Україні

► ТОВ «Такеда Україна» є офіційним представником відомої на весь світ глобальної фармацевтичної компанії Takeda Pharmaceutical Company Limited.
► Головний офіс «Такеда Україна» розташований у місті Києві.
► «Такеда Україна» провадить свою діяльність на території України та налічує понад 300 співробітників.
► «Такеда Україна» фокусує свої зусилля на лікуванні онкологічних, кардіологічних, неврологічних, гастроентерологічних захворювань.
► «Такеда Україна» неодноразово визнавалась «кращим роботодавцем», востаннє — минулого року, здобувши престижну міжнародну сертифікацію від Top Employer Institute. Також компанія має нагороди за кращі у своєму класі препарати, досягнення в менеджменті та корпоративну соціальну відповідальність.
Більш детальну інформацію про «Такеда Україна» можна знайти на сайті www.takeda.ua.


Вернуться к номеру