Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Діагностика ішемічного інсульту

Фахівці з неврології настійно рекомендують викликати швидку допомогу відразу ж, як тільки виникли підозри на ішемічний інсульт. У медичній практиці є поняття 3-годинного терапевтичного вікна, протягом якого можна розчинити тромб і зупинити подальшу ішемію. По закінченні трьох годин процеси, викликані гіпоксією головного мозку, стають необоротними.

У разі, якщо хворий страждає від минущих порушень мозкового кровообігу, варто чітко реєструвати, чи немає в даному нападі відмінних, більш виражених симптомів, а також своєчасно дати рекомендовані неврологом препарати. Якщо протягом доби стан не покращився, можна говорити про інсульт, що стався. Тому, щоб випадково не пропустити гострий стан, краще кожен раз викликати невідкладну допомогу.

Якщо особа знає про свої проблеми з мозковим кровообігом, неврологи нагадують про важливість дотримання лікування, прописаного лікарем, регулярні візити до фахівця і проведення профілактичних заходів.

Діагностика інсульту проводиться в неврологічному відділенні. Крім реєстрації об'єктивних даних і збору анамнезу, невролог призначає:

●     магнітно-резонансну томографію,
●     ангіографію,
●     електроенцефалографію,
●     електронейроміографію,
●     електрокардіографію,
●     лабораторні дослідження крові.

З людиною, що постраждала від інсульту, завжди працює ціла група лікарів: невролог, нейрохірург, психолог, психіатр (за потребою), реабілітолог, логопед, фізіотерапевт.

Лікування ішемічного інсульту відрізняється в різні періоди розвитку захворювання, може проводитися у неврологічному відділенні, у денному стаціонарі, а також амбулаторно.