Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Жінка та війна: формули виживання

Жінка та війна: формули виживання

Газета «Новости медицины и фармации» 5(237) 2008

Вернуться к номеру

Здоров’я жінки та дитини — запорука здоров’я нації

З 4 по 6 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» проходила третя спеціалізована медична виставка-форум «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини 2008». Організатор виставки — компанія «Євроіндекс». Виставка відбулася за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Академії медичних наук України, Медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Української асоціації фахівців з ультразвукової діагностики, Української асоціації «Комп'ютерна медицина».

Одна з найбільш гострих соціальних проблем в Україні — показник народжуваності, стійка тенденція до зменшення якого ставить під загрозу майбутнє і робить проблему репродуктивного здоров'я загальнонаціональною. Виставка-форум «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини» піднімає питання всього комплексу здоров'я матері та дитини — профілактики, лікування та відновлення — і робить ще один крок у розв'язанні цих проблем, які є пріоритетним напрямком державної політики.

Виставку офіційно відвідали заступник міністра охорони здоров'я України В.В. Лазоришинець, заступник голови Київської міської державної адміністрації І.Р. Кільчицька, віце-президент АМНУ Л.Г. Розенфельд, директор Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМНУ Ю.Г. Антипкін, головний акушер-гінеколог МОЗ В.В. Камінський та головний неонатолог МОЗ Є.Є. Шунько.

В експозиції виставки понад 40 провідних компаній медичної галузі представили широкий спектр сучасного лікувального, діагностичного та лабораторного обладнання і лікарських засобів, що використовуються в акушерстві, гінекології, мамології, педіатрії та неонатології, а також засобів для догляду за дитиною та аксесуарів для вагітних жінок. Серед учасників виставки такі відомі компанії, як Alpen Pharma GmbH, «Дельрус Україна», «Парамед», «Модем 1», «Біомедика-сервіс», «Каскад-Медікал», «Радмір», «Біофарма», «Українські Медичні Системи». Загалом на виставці було представлено понад 50 торговельних марок.

У рамках виставки проходив Всеукраїнський науковий форум, що об'єднав низку спеціалізованих конференцій, присвячених актуальним питанням акушерства, гінекології, мамології, репродуктивного здоров'я жінки, перинатології, неонатології, педіатрії. З доповідями виступили провідні фахівці Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМНУ, Медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України , Інституту онкології АМНУ, приватних спеціалізованих клінік тощо.

Корисною та важливою для керівників медичних закладів стала конференція «Менеджмент в охороні здоров'я», на якій серед іншого велику увагу було приділено питанню впровадження інформаційних технологій у медицині.

Симпозіум «Антиейджинг — медицина майбутнього» представив досягнення медицини антистаріння — одного з найбільш прогресуючих напрямків медичної практики, у якому працюють десятки тисяч лікарів з усього світу.

Також у рамках виставки пройшов День сім'ї, що об'єднав корисні та цікаві заходи для батьків: презентацію нової книги відомого лікаря-педіатра Є.О. Комаровського «ОРЗ: керівництво для розсудливих батьків» та майстер-клас проекту «Наша дитина» Київського міського центру сім'ї «Родинний дім», мета якого — допомогти майбутнім батькам підготуватися до народження малюка.

Виставка-форум протягом трьох днів прийняла майже півтори тисячі відвідувачів — керівників приватних діагностичних центрів, гінекологічних клінік, головних лікарів пологових будинків, завідувачів відповідних відділень загальнопрофільних медичних закладів та лікарів: акушерів-гінекологів, неонатологів, педіатрів, фахівців з УЗ-діагностики та ін. Про ефективність виставки розповідають її учасники.

В.П. Неділько, професор, ІПАГ АМНУ:

— Виставка «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини» — це активна форма впровадження знань, досягнень, рекомендацій учених-медиків у практику. Адже наукові праці мало хто читає, а ось живе спілкування дає великі результати. Цього року виставка дуже хороша, особливо мені сподобалися конференції, на яких піднято цікаві і важливі питання, зокрема щодо здоров'я дітей. На жаль, у цій сфері мало проводиться наукових робіт, а здоров'я дітей має все гірший показник. Без таких заходів нам буде дуже важко пропагувати здоровий спосіб життя.

К.М. Елькін, керівник напрямку «Госпітальне обладнання», ТОВ «Дельрус Україна»:

— Мета участі у виставці — залучення нових клієнтів, особливо велика увага приділяється фахівцям з регіонів. Наш стенд відвідали близько 120 осіб, половина з яких — акушери-гінекологи, багато представників приватних клінік. Виставку відвідала велика кількість фахівців з регіонів України, особливо зі східних: мм. Донецьк, Луганськ. Хочеться також відзначити Всеукраїнський науковий форум, який супроводжує виставку та приваблює певний контингент, тобто нашу цільову аудиторію.



Вернуться к номеру