Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

У яких випадках показаний масаж

Профілактичний масаж показаний абсолютно кожній людині з самого народження. Однак звичайна людина рідко користується послугами масажистів. Виняток становлять спортсмени і танцюристи, для яких своєчасний якісний масаж - запорука успішності в професійній діяльності та профілактика травм.

Лікувальний масаж зазвичай призначають:

●     при захворюваннях хребта,
●     порушеннях постави,
●     деформаціях кінцівок (вальгусне/варусне викривлення гомілок),
●     захворюваннях серцево-судинної системи,
●     хворобах дихальної системи,
●     порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту,
●     захворюваннях репродуктивної системи,
●     як один із реабілітаційних заходів після травм, інсультів, при хворобах Паркінсона і Альцгеймера тощо.

Масаж - це найлегший, безболісний і приємний спосіб підтримувати своє здоров'я у відмінному стані.

Проте, незважаючи на гадану легкість, масаж вимагає специфічних знань. При порушенні техніки виконання, відсутності тонкої чутливості на «відповідь» тіла пацієнта в кращому випадку масаж не принесе ніякої користі людині, в гіршому - може погіршити стан. Щоб уникнути неприємних наслідків неякісного масажу, звертайтеся тільки до висококваліфікованих фахівців із великим досвідом роботи.

Дуже часто масаж призначають як допоміжний засіб при лікуванні різноманітних захворювань неврологічного характеру. Лікувальний масаж є найважливішою складовою ефективної терапії практично будь-якої нервової хвороби, при реабілітації після інсультів і спінальних травм. Кваліфіковані фахівці тонко відчувають тіло пацієнта і зможуть підібрати найефективніший спосіб взаємодії з ним. Регулярно проходячи курси профілактичного масажу, можна уберегти себе від багатьох хвороб і зберегти свободу руху до глибокої старості.