Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Газета «Новости медицины и фармации» 11(247) 2008

Вернуться к номеру

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів розсіяного склерозу» отримує безкоштовні ліки для українських хворих

У рамках благодійної акції Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» передав Асоціації інвалідів розсіяного склерозу препарат Бетаферон для лікування розсіяного склерозу, наданий компанією «Байєр» за підтримки ЗАТ «Ганза».

14 червня 2008 р. у м. Львові голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко передала сертифікат на отримання препарату Бетаферон на суму 17 741 396 гривень голові Всеукраїнської громадської організації «Асоціація інвалідів розсіяного склерозу» (ВАІРС) Євгену Колпакову.

Лікування розсіяного склерозу, розпочате одразу після встановлення діагнозу, дозволяє подовжити активне життя і відстрочити наступ інвалідності, але для більшості українських хворих воно є недоступним через високу вартість препаратів та недостатність державної допомоги.

Завдяки активній діяльності асоціації та її підтримки фондом «Україна 3000» вдалося привернути увагу української громади та державних структур до необхідності фінансової підтримки хворих. Вперше у 2007 році на лікування розсіяного склерозу було виділено державне фінансування. У 2008 році його сума склала 79 млн гривень. Але кошти, надані державою, задовольняють лише невелику потребу у наданні допомоги хворим на РС, тому Асоціація інвалідів розсіяного склерозу звернулась до фонду «Україна 3000» з проханням сприяти отриманню ліків додатково.

У відповідь на звернення фонду «Україна 3000» компанія «Байєр» — всесвітньо відомий виробник препарату для лікування розсіяного склерозу — за підтримки ЗАТ «Ганза» надала 2400 упаковок препарату Бетаферон, якого вистачить на лікування понад 400 хворих протягом 2008 року.

Звертаючись до присутніх, голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко зазначила: «Ми не можемо залишатись осторонь проблеми розсіяного склерозу, адже це захворювання уражає молодих, а останнім часом все частіше дітей та підлітків, і вимагає дуже складного та коштовного лікування. Я дякую всім, хто допомагає державі вирішувати нагальні проблеми у сфері медицини і для кого взаємна турбота і благодійність є нормою суспільного життя».

«Ми дуже вдячні Фонду «Україна 3000», компанії «Байєр» і ЗАТ «Ганза» за розуміння й підтримку. У понад 400 пацієнтів з'явилася надія отримати якісне сучасне лікування — лікування за європейськими і світовими стандартами, яке отримують хворі у всьому світі», — сказав Євген Колпаков, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація інвалідів розсіяного склерозу».



Вернуться к номеру