Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 10(284) 2009

Вернуться к номеру

Уряд схвалив Концепцію медичного забезпечення під час підготовки та проведення в Україні «Євро-2012»

Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 563-р схвалено Концепцію медичного забезпечення під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Документ розроб­лено згідно з вимогами УЄФА, а його метою є визначення механізму організації медичного обслуговування учасників, уболівальників і гостей чемпіонату, а також надання медичної допомоги постраждалим у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Згідно з концепцією місцеві органи виконавчої влади разом із органами місцевого самоврядування мають затвердити регіональні плани медичного забезпечення на період підготовки та проведення чемпіонату.

Найбільшими ризиками для здоров’я учасників, уболівальників і гостей чемпіонату можуть бути захворювання, пов’язані із вживанням незвичної для них їжі та води, харчовими отруєннями, контактуванням із хворими. Тож особлива увага приділятиметься організації та проведенню санітарних і про­тиепідемічних заходів. Нагляд за їх здійсненням та виконанням санітарного законодавства покладено на Держсанепідслужбу.

З повним текстом Концепції медичного забезпечення під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу можна ознайомитись на сторінці Міністерства охорони здоров’я України www.moz.gov.ua.



Вернуться к номеру