Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 13-14(287-288) 2009

Вернуться к номеру

«Народний лікар»

З 13 серпня під егідою «Національної Медичної Премії» розпочав роботу новий проект «Народний лікар»

Багатьом з нас є за що дякувати українським медикам, є про що розповісти тим, хто втратив надію на вітчизняну систему охорони здоров’я і спеціалістів, які в ній працюють. «Народний лікар» — це історія про медицину, на яку ми заслуговуємо, і про надії, що на неї покладаємо. Кожен матиме змогу розповісти про тих, кому вдячний за життя чи бодай одужання своїх близьких. Історії будуть друкуватися на шпальтах газет і демонструватися в ефірі телеканалів.

У нашій країні є медики-професіонали, віддані свої справі, які кожного дня рятують життя та справджують наші надії на одужання.

Суспільство має задекларувати рівень очікувань щодо представників медичної галузі, щоб ті, хто зараз тільки обирає собі професію, розуміли, чого від них чекатиме пацієнт і чого вимагатиме фах, що є не просто роботою, а покликанням.

Досить розподіляти суспільство на лікарів і пацієнтів. Усі ми прагнемо здоров’я українського народу. Усі прагнемо бути здоровими й отримувати медичну допомогу на високому рівні. Надарма кажуть, що «нарікання розділяє людей, а надія об’єднує» — тільки об’єднавши наші надії, зусилля та сподівання, ми зможемо досягти конкретних, відчутних змін на краще. Нехай сьогодні у межах одного чи декількох проектів, проте завжди краще починати з маленьких дій, ніж з великих слів.

Надсилати свої історії «Народного лікаря» можна на електрону (nmp@nmp.org.ua) або поштову (м. Київ, 02192, а/с 91) адреси Організаційного комітету «Національної Медичної Премії».

Не залишайтеся байдужими, коли ваша думка дійсно має значення!

 



Вернуться к номеру