Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 16, №5, 2015

Вернуться к номеру

Валерій Миколайович Попов (1948–2015)

Статья опубликована на с. 108

 

22 вересня 2015 року на–67-му році пішов із життя колишній головний лікар ОКТЛ м. Донецька Валерій Миколайович Попов, лікар із великої букви, талановитий ортопед-травматолог, чудова людина, вчитель із добрим, щирим серцем, який все своє життя віддавав хворим та учням.

Валерій Миколайович народився 15 вересня 1948 р. у місті Сталіно (нині Донецьк) у родині потомственого лікаря-хірурга, який виконував у подальшому посадові обов’язки декана 1-го медичного факультету Донецького медичного інституту.

Після закінчення середньої школи Валерій Миколайович вступив у Донецький державний медичний інститут ім. М. Горького, який закінчив у 1972 році. Увесь період навчання в інституті В.М. Попов підробляв спочатку черговим санітаром, а потім медсестрою в обласній травматологічній лікарні, в яку потім прийшов лікарем-травматологом. У 1978 році наказом по лікарні призначається завідуючим травматологічним відділенням для дорослих на 60 ліжок. Інтенсивно лікуючи тяжких хворих із множинною і поєднаною травмою, Валерій Миколайович заслуговує авторитет і шану співробітників, а з огляду на активну життєву позицію і принциповість у розв’язанні виробничих суперечок в 1987 році було прийнято рішення про призначення його виконуючим обов’язки головного лікаря обласної травматологічної лікарні, цю посаду Валерій Миколайович обіймав по 1989 рік.

З 1989 по 1994 рік В.М. Попов очолює відділення травматології для дорослих на 80 ліжок обласної травматологічної лікарні, потім у зв’язку зі станом здоров’я починає працювати заступником головного лікаря з хірургічної роботи КЛПУ «Обласна травматологічна лікарня», а з 2010 року та до смерті очолював лікувально-координаційний відділ НІІТО.

За участю та під керівництвом Валерія Миколайовича видано 20 наукових праць і 13 свідоцтв на раціоналізаторську пропозицію. Держава високо відзначила багаторічну бездоганну трудову діяльність у системі охорони здоров’я з надання допомоги постраждалим шахтарям, нагородивши його нагрудними знаками «Шахтарська слава» трьох ступенів.

Світла пам’ять про Валерія Миколайовича Попова назавжди збережеться в серцях усіх, хто його знав і мав нагоду спілкуватися з цією яскравою, доброю та чуйною людиною.

 

Всеукраїнська асоціація ортопедів-травматологів

Колектив Державної установи «Інститут

травматології та ортопедії НАМН України»

Донецьке медичне товариство

Колектив Донецького НДІ травматології та

ортопедії, кафедра травматології, ортопедії і

ХЕС та кафедра офтальмології ФІПО Донецького

національного медичного університету

ім. М. Горького

Колектив обласної клінічної

травматологічної лікарні

Редакційна колегія журналу «Вісник ортопедії,

травматології та протезування»

Редакційна колегія журналу «Ортопедия, трав-

матология и протезирование»

Редакційна колегія журналу «Травма»



Вернуться к номеру