Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkrainePediatricGlobal

UkrainePediatricGlobal

Журнал «Здоровье ребенка» 6 (66) 2015

Вернуться к номеру

Поздравляем Владимира Михайловича Савво!

Статтю опубліковано на с. 153

 

У листопаді 2015 року виповнилося 65 років від дня народження та 35 років викладацькій діяльності кандидата медичних наук, доцента кафедри педіатрії Харківської медичної академії післядипломної освіти Володимира Михайловича Савво.

Володимир Михайлович народився 12 листопада 1950 року в м. Харкові, у четвертому поколінні сім’ї лікарів, що вплинуло на вибір життєвого шляху.
У 1974 році Володимир Михайлович закінчує педіатричний факультет Харківського медичного інституту та працює лікарем-педіатром у Будянській лікарні Харківської області. З 1976 року — заступник головного лікаря Харківського району з дитинства та родопомочі. У 1979 році як здобувач ХМІ успішно захищає кандидатську дисертацію на тему «Краниоцеребральная гипотермия в комплексе лечения новорожденных, родившихся в асфиксии, с черепно-мозговой травмой и гемолитической болезнью» під керівництвом проф. В.І. Грищенка та проф. А.І. Кожем’яки. В 1980 році — асистент кафедри педіатрії № 1 Українського інституту удосконалення лікарів, яку очолював професор Ю.В. Бєлоусов. Працюючи на кафедрі, здобуває спеціальність дитячого гастроентеролога, здійснює ендоскопічні дослідження, впроваджує свої знання та вміння в навчальний процес і наукові розробки.
З 1984 по 1987 рік знаходився в закордонному відрядженні в Алжирі як лікар-педіатр регіонального шпиталю. Після повернення на кафедру продовжує розвивати нові напрямки в гастроентерології — лікувальна гіпотермія, ендоскопічні методи діагностики та лікування хворих із патологією гастродуоденальної зони та кишечника. Значну роль у їх реалізації відіграє професор Ю.В. Бєлоусов.
З 2000 року Володимир Михайлович стає завідувачем кафедри педіатрії, яку очолює до грудня 2012 року. Основний напрямок наукових досліджень — розробка діагностичних питань сполучення патології органів і систем у дитячій кардіоревматології та гастроентерології. 
На цей час В.М. Савво — доцент кафедри педіатрії ХМАПО, керівник лікарів-інтернів, має своїх учнів — ним підготовлено 5 кандидатів медичних наук, 4 магістри. Є автором і співавтором більше ніж 300 наукових праць, 7 навчальних посібників, 3 довідників, 10 методичних рекомендацій, 10 патентів. 
В.М. Савво — учений секретар спеціалізованої вченої ради за спеціальністю «педіатрія», член правління Асоціації педіатрів Харківської області, лікар-педіатр вищої категорії. Має грамоти ХМАПО, нагороди обласної та міської держадміністрації. Володимир Михайлович бере активну участь у наукових конгресах, з’їздах, симпозіумах, конференціях, підтримує творчі зв’язки з ученими України та зарубіжжя. Багато сил Володимир Михайлович віддає викладацькій діяльності, веде велику лікувально-консультативну роботу в базових клініках і дитячих поліклініках м. Харкова й області.
Володимиру Михайловичу притаманні багата ерудиція, інтелігентність, доброзичливість, високі організаторські здібності, працьовитість. За свої високі професійні та людські якості Володимир Михайлович має великий авторитет серед колег, любов своїх учнів, повагу керівництва міста та області. 
Щиро вітаємо Володимира Михайловича з ювілеєм, бажаємо здоров’я, добробуту, натхнення, багаторічної плідної роботи та нових творчих успіхів.
 
 
Колектив кафедри педіатрії ХМАПО,
редакційна колегія, редакційна рада,
колектив редакції журналу «Здоров’я дитини»


Вернуться к номеру