Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» №6 (62), 2018

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Цим номером ми завершуємо 10-й, ювілейний рік видання нашого журналу. Це начебто і небагато, але для науково-практичного видання і немало! Ми горді від того, що за цей відносно короткий період стали певною часткою професійного життя наших читачів.

Цього року ми маємо певні досягнення: нам вдалося надрукувати повний переклад тексту нових європейських рекомендацій з артеріальної гіпертензії, основні положення американських рекомендацій з артеріальної гіпертензії, класифікацію та стандарти Української асоціації серця з артеріальної гіпертензії. Думаю, що ті, хто мав можливість ознайомитися з указаними документами, отримали чималу порцію корисної професійної інформації та відчули, наскільки динамічним є удосконалення діагностики і методів лікування артеріальної гіпертензії: за декілька років те, що колись було боязкими спробами і суто науковою концепцією, стало основною стратегією, невиконання якої може розглядатися як лікарська помилка. Наприклад, стартова терапія комбінацією в одній таблетці. І навпаки, те, в чому ми були абсолютно переконані тривалий час, поставлено під питання, наприклад застосування аспірину для первинної профілактики.

Тема цього номера — легенева гіпертензія.Традиційно номер містить наукові статті, огляди, дайджест наукових новин. Як завжди, цього року ми спробували максимально висвітлити матеріали нашої щорічної конференції «Медико-соціальні проблеми артеріальної гіпертензії в Україні», що з успіхом відбулася в кінці травня в Одесі. В цьому номері ви знайдете матеріали ще двох лекцій із цієї конференції.

Ми завершуємо цей непростий рік з упевненістю в майбутньому. Ми переконані, що нас з вами чекає не менш цікавий 2019 рік. В новому році всім нашим читачам ми бажаємо здоров’я, наснаги, благополуччя, щастя, професійних успіхів, хороших пацієнтів.

З Новим 2019 роком!

З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко

 

 



Вернуться к номеру