Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 24, №3, 2023

Вернуться к номеру

Діяльність без компромісів: імпланти для травматології з довічною гарантією Bauer’s Synthes

Інтерв’ю із генеральним директором компанії Bauer’s Synthes Олександром Гераськовим. У пошуках досконалості. Інновації та глобальні плани
Сьогодні ми маємо унікальну нагоду поговорити з представником однієї з перших українських компаній, що спеціалізуються на виробництві імплантів для травматології та остеосинтезу, — з генеральним директором компанії Bauer’s Synthes Олександром Гераськовим. Компанія була заснована у 2019 році. Bauer’s Synthes відразу заявила про себе та отримала статус першої в Україні компанії, яка має власне виробництво імплантів для остеосинтезу та матеріалу для кісткової регенерації. У цьому інтерв’ю ми дізнаємося більше про філософію компанії, її стратегію розвитку та внесок у сучасну медицину.
— Які цілі на сьогодні поставила перед собою компанія Bauer’s Synthes?
— Ми завжди прагнули до того, щоб робити життя людей легшим та якіснішим. Наша ціль наразі не змінилася. Ми прагнемо забезпечити лікарів-травматологів широким асортиментом імплантів європейської якості за доступними цінами у найкоротший строк. 
— Які продукти зараз випускаються компанією Bauer’s Synthes і які технологічні інновації знаходяться на передньому плані?
— Наразі наш асортимент став більш широким, аніж на самому початку. У портфелі нашої компанії представлено такий асортимент продукції:
1. Імплантаційні системи для остеосинтезу та протези Bauer’s Synthes:
— пластини та гвинти;
— інтрамедулярні стрижні;
— апарати зовнішньої фіксації (активно використовуються для лікування вогнепальних поранень);
— продукція для щелепно-лицевої хірургії;
— хірургічні набори та набори для педіатрії;
— електроінструмент;
— хірургічний шовний матеріал (абсорбуючий/неабсорбуючий);
— кістковий імплантаційний матеріал природного походження.
2. Медичний одяг BEA MED:
— стерильні халати;
— хірургічні халати, халати для відвідувача, захисні комбінезони;
— стерильні набори для пологів, кесаревого розтину, лапароскопії тощо.
Зараз наші інженери та наукові співробітники працюють над деякими новими проєктами. Ми вкладаємо багато ресурсів у робототехнічні рішення. Адже ніщо не стоїть на місці. У найближчому майбутньому, до речі, ми плануємо представити низку інноваційних продуктів, які спростять роботу лікарів-травматологів і зроблять реабілітацію та життя пацієнтів легшими та якіснішими. Також ми започаткували виготовлення інтрамедулярних фіксаторів кісток з точною навіга-цією. У майбутньому плануємо розширити асортимент продукції та почати виготовлення імплантів для ендопротезування, оскільки ця ніша зараз дуже затребувана. Порівняно з Європою в Україні робиться не так багато операцій із заміни суглобів. 
— Олександре, як ви бачите конкурентну обстановку у сфері виробництва імплантів для травматології та остеосинтезу і яке становище займає компанія Bauer’s Synthes на ринку? З якими труднощами ви стикаєтесь?
— Ми маємо унікальне становище на ринку, тому що компанія Bauer’s Synthes є першим і поки єдиним українським виробником на ринку імплантів для травматології. Наша величезна перевага в тому, що ми забезпечуємо європейську якість продукції з максимальною доступністю. Це дозволяє нашим клієнтам, лікарям та пацієнтам уникати довгих та складних імпортних процедур та забезпечує більш швидке та ефективне лікування. 
Що стосується труднощів, вони, звісно, є і пов’язані насамперед з тим, що ми конкуруємо з індійськими та китайськими брендами, які мають нестабільну якість. 
— Олександре, також цікаво, що саме ви пропонуєте лікарям? Чому вони обирають вас?
— По-перше, ми надаємо довічну гарантію на свою продукцію. Також ми пропонуємо повний асортимент продукції з можливістю швидкої заміни потрібного імпланта під кожну конкретну операцію, абсолютно безкоштовно надаємо хірургічні набори для проведення операцій.
Великим плюсом є те, що наше підприємство знаходиться на території України, у нас на складі завжди є весь асортимент продукції, тому все необхідне може в найкоротші терміни потрапити в операційну. Ми купуємо та використовуємо лише титан німецького виробника. Для обробки поверхні використовуємо продукцію лідера швейцарського ринку з виробництва спеціальних розчинів. Вважаємо таке поєднання: найкращий виробник титану — найкращий виробник розчинів для поверхонь — найкращий виробник верстатів та інструментів — основним своїм досягненням.
Ми пишаємося тим, що можемо зробити свій внесок у розвиток української медицини, внесок у розвиток нашої економіки та забезпечити пацієнтів якісними імплантами, розробленими та виробленими в Україні з урахуванням найвищих стандартів європейської якості.
У наступній статті розповімо про ще два важливі продукти, які випускає компанія Bauer’s Synthes, — це кістковий імплантаційний матеріал та хірургічний шовний матеріал.


Вернуться к номеру