Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Артериальная гипертензия» 1 (39) 2015

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Статья опубликована на с. 1

Ми вступили у новий рік. Рік великих надій та сподівань. Останні місяці ми живемо надією на мир та спокійне життя. На жаль, через відомі обставини так сталося, що ми всі починаємо і закінчуємо день зведеннями з місця бойових дій, політичних та дипломатичних баталій. Скільки енергії ми би могли направити на вдосконалення наших професійних знань та навичок, а ще скільки часу ми б могли витратити на щось хороше! Тим не менше ми будемо намагатися продовжувати наш шлях демократичного професійного видання для практичних лікарів. Цього року Всеукраїнське громадське об’єднання «Проти гіпертензії» проведе традиційну науково-практичну конференцію «Медико-соціальні проблеми артеріальної гіпертензії в Україні». Конференція, як завжди, відбудеться в останній тиждень травня. Цього року конференцію прийматиме Львів (більш детально — див. анонс на сторінках цього номера). Рік тому я мріяв провести нашу конференцію в Донецьку. Тим більше, що після чемпіонату Європи з футболу там залишилися чудові можливості для організації таких заходів. У них завжди брала участь значна частка лікарів із цього регіону, і мушу вам зізнатися, що це були уважні і вдячні слухачі. Я сподіваюсь, що колись ми матимемо таку нагоду, а лікарі з Донеччини, Луганщини, Криму та Севастополя завжди зможуть приїжджати до нас на конференції.

Хочу повторити те, що писав рік тому: поки що медичні працівники виглядають здоровішими за наше захворіле суспільство, і завдяки цьому є надія, що епідемія може бути подолана.

Зміст номера немає сенсу анонсувати — він у ваших руках. Як завжди, закликаю вас до активного читання. Чекаємо на ваші відгуки, зауваження, статті та клінічні випадки.

 

 

З найкращими побажаннями,

Ю. Сіренко   



Вернуться к номеру